Billigt boende Borås

Hem / Borås

När du bokar billigt boende i Borås kommer du undan billigt, och kan samtidigt bo mysigt under din vistelse. I vår guide kan du ta del av fem tips på vandrarhem och andra billiga boendealternativ i Borås. Ta även del av vanliga frågor och svar kring staden, och få tips på vad du kan se och göra i staden.

Biluthyrning Borås

Letar du efter en smidig biluthyrning i Borås? Hos Mabi.se kan du hyra bil – både enkelt och prisvärt. De har en station på bekvämt avstånd från centrala Borås där du kan hämta och lämna hyrbilen. Om du planerar att spendera tid i Borås ger hyrbilen dig ett enkelt och smidigt sätt att ta dig runt i huvudorten. I Mabis utbud av hyrbilar ingår allt från små personbilar upp till skåpbilar och lastbilar. Självklart har du möjligheten att lämna in hyrbilen på någon annan av Mabis alla stationer över hela Sverige.

Bo billigt i Borås – 5 tips

Ta del av våra fem tips på prisvärda alternativ när du vill bo billigt i Borås. I vår lista får du tips på olika vandrarhem i staden, men även trevliga campingplatser för dig som planerar att ge dig ut med husbil eller husvagn.

1. Borås Camping & Vandrarhem

Borås Camping & Vandrarhem kombinerar, precis som namnet avslöjar, vandrarhem och camping. Här kan du hyra både campingtomt, stuga eller övernattning i rum. Vandrarhemmet ligger vackert beläget med naturen precis runt knuten. På området finns mängder av aktiviteter att ta del av så som uthyrning av kanoter, minigolf, badplats med mera.

Var: Beläget på Caminggatan 25 i Borås.

Pris per natt: Dubbelrum går att hyra från ungefär 550 kr/natt.

Boråscamping.se

2. CentRum Turistlogi

CentRum är ett vandrarhem som precis som namnet avslöjar är beläget i centrala Borås. Som gäst på vandrarhemmet bor du nära allt staden erbjuder, i form av aktiviteter och sevärdheter. Du kan välja mellan att bo i lägenhet, enkelrum eller upp till fyrbäddsrum. För enkel- eller fyrbäddsrum gäller delade duschar och badrum.

Var: CentRum ligger på Nygatan 4a i centrala Borås.

Pris per natt: Enkelrum kostar ca 500 kr/natt. Dubbelrum ungefär 700 kr/natt.

Cent-rum.se

3. Vila Mini-Hotel & Vandrarhem

Vila Mini-Hotel & Vandrarhem ligger centralt i Borås, vilket ger närhet till alla de nöjen och aktiviteter staden har att erbjuda. Det är ett trivsamt hotell och vandrarhem i budgetklass. Det saknar restaurang men erbjuder dock hotellfrukost. WiFi ingår för alla typer av bokningar. Observera att hotellet saknar parkering.

Var: Adressen till Vila Mini-Hotel är Lilla Brogatan, 503 30 Borås.

Pris per natt: Övernattning på Vila Mini-Hotel kostar mellan ca 400 kr/natt till 850 kr/natt.

Hotellborås.com

4. Stop at the Cross

Stop at The Cross är ett vandrarhem som ligger i Dalsjöfors, ca 15 minuter från centrala Borås med bil. Vandrarhemmet har egen restaurang och erbjuder gratis WiFi till alla gäster. Dessutom får du som gäst tillgång till gratis cykel. Njut i vandrarhemmets vackra trädgård eller ta det lugnt i den gemensamma loungen.

Var: Stop at the Cross ligger på Boråsvägen 38 i Dalsjöfors.

Pris per natt: Att övernatta på Stop at the Cross kostar från ungefär 550 kr/natt.

Hotelandplace.com

5. Regementsstadens Vandrarhem

Regementsstadens Vandrarhem ligger beläget i Borås utkanter. Gratis WiFi ingår för alla gäster. Det finns även kostnadsfria parkeringsplatser inom bekvämt avstånd från vandrarhemmet. Välj mellan rum där städning och lakan ingår, eller rum där du tar med lakan och utför städningen själv. Observera att du delar kök och badrum med andra gäster.

Var: Adressen till Regementsstadens Vandrarhem här Brigadgatan 16, Borås.

Pris per natt: Enkelrum på Regementsstadens Vandrarhem kostar från ca 600 kr/natt.

Regementsstadensvandrarhem.se

Vanliga frågor och svar

Här kan du få svar på några av de vanligaste frågorna om Borås. Läs bland annat om vilka typer av aktiviteter staden erbjuder, vad den är känd för och vilka verksamheter STF Borås bedriver.

Vilka aktiviteter anordnas av STF Borås?

STF Borås anordnar ett flertal olika typer av aktiviteter beroende på säsong. Bland dessa finns till exempel fågelskådning och vandringar. För vandringarna gäller att det finns sådana som är anpassade för människor som vill gå i lugn takt. Förutom detta kan man också delta i studiebesök på museer och andra sevärdheter. Läs mer hos Svenska Turistföreningen.

Vad finns att göra i Borås?

Är du nyfiken på vad som finns att göra i Borås? Staden erbjuder ett flertal olika sevärdheter och aktiviteter. Förutom att ta del av ett utbud av restauranger och shopping kan du besöka till exempel Borås Djurpark, Navet Science Center eller Textilmuseet. Om du är naturintresserad kan du runtom Borås hitta ett antal vandringsleder. Ett av de populäraste alternativen i denna kategori är Kypegårdens vandringsled.

Vad kan man göra i Borås med barn?

Det finns gott om aktiviteter att ta del av i Borås om du har barn. Nedan listar vi ett antal olika alternativ som uppskattas av hela familjen:

Vad är Borås känt för?

Borås är framför allt känt för sin textilindustri, vilket staden tagit fasta på inte minst genom att de har ett uppskattat textilmuseum. På senare år har staden också väckt uppmärksamhet för en kontroversiell staty av Pinnochio under namnet Walking to Borås som avtäcktes 2008 och som finns att beskåda på Arlagatan 15.

Billiga boenden i andra städer