Turista på Finnhamn

Hem / Finnhamn

Vill du turista på Finnhamn? Finnhamn är en av Stockholms Skärgårds riktiga pärlor. Här hittar du en guide till olika prisvärda och bra vandrarhem samt tips på aktiviteter du kan ta del av när du besöker Finnhamn. Tipsen inkluderar allt från att vandra runt på ön till att hyra bastu.

Att göra på Finnhamn

Så, vad finns att göra på Finnhamn? Finnhamn är en vacker ö som är ett mycket populärt resmål under somrarna. Det gör att det finns gott om aktiviteter att välja bland på ön. Däribland hyra bastu eller båd, vandra och paddla kajak. Nedan ger vi tips om vart du hittar dessa aktiviteter.

Boka bastu på Finnhamn

På Finnhamn finns gott om möjligheter till bad, och vad passar väl bättre än ett besök i bastu efter ett svalkande dopp? Att boka bastu på Finnhamn är dessutom både billigt och smidigt. Läs mer och boka på Finnhamn.se.

Vandra runt på ön

Finnhamn är en vacker ö att vandra på. Det finns skyltade vandringsleder på ön. Du kan passera rofyllda naturområden och ta del av ett stort antal passande badplatser. Mitt på ön ligger också ett ekologiskt jordbruk, Idholmens Gård, där det finns möjlighet att inhandla bland annat ekologiska ägg.

Paddla kajak

För dig som gillar att ge dig ut till havs kan enkelt hyra kajak på Finnhamn. Verksamheten bedrivs nere vid Ragnars kiosk i tätorten. Du kan till exempel ta en dagstur i alla de småskär som finns runt omkring Finnhamn. Om du vill ha en lugnare upplevelse kan du paddla i en skyddad miljö i Paradisviken.

Hyra båt i Stockholms skärgård

För dig som inte vill ha ansvar över en båt permanent kan istället hyra båt enkelt genom olika båtuthyrningssajter. Du hittar bland annat hitta båtuthyrningar i Stockholm på Click&Boat och kan jämföra bland olika båtägare.

Finnhamn – Boende

På Finnhamn finns boende i flera olika former. Nedan kan du läsa tips på vandrarhem och pensionat i Stockholms skärgård, närmare bestämt på Finnhamn. Få tips på prisvärda och trivsamma vandrarhem där du kan välja bland ett flertal boendeformer som inte gör enormt avtryck i plånboken.

Finnhamn Vandrarhem Utsikten

Finnhamn Vandrarhem Utsikten är Stockholms skärgårds största vandrarhem. Här kan du välja mellan att bo i en av 23 stugor eller hyra en tältplats. Stugorna har el, men saknar rinnande vatten, vilket du får hämta i en pump som finns mitt på området. Det betyder också att du delar dusch, som finns i centralbyggnaden.

Var: Vandrarhemmet ligger på Svensksundsvägen 5 i Finnhamn.

Pris per natt: Du kan övernatta på vandrarhemmet från 200 kr/natt.

Skärgårdsskiftelsen.se

STF Vandrarhem Finnhamn

STF Vandrarhem Finnhamn är det enda vandrarhemmet på Ingmarsö. På detta vandrarhem kan du som på många andra vandrarhem i STF:s regi hyra sängplats i en vacker skärgårdsmiljö. Liksom på många andra vandrarhem får du dela kök och badrum med övriga gäster. Kontakta STF Vandrarhem Finnhamn för mer information.

Var: Vandrarhemmet ligger på Finnhamns Brygga, Ingmarsö.

Pris per natt: Att bo på detta vandrarhem kostar från ca 380 kr/natt.

Vandrarhem.eu

Relaterat innehåll