Planera konferens – Tips

Hem / Planera konferens

Här nedan kan du läsa våra bästa tips för att planera konferens. Tipsen passar utmärkt oavsett om det handlar om en konferens på kontoret eller på annan ort. Du får bland annat läsa om vikten av att ha ett omväxlande upplägg, att lägga in många pauser och göra uppföljningar med deltagarna.

Planera konferens med eventapp

Trippus smarta eventapp gör det enkelt att planera en konferens. Bland funktionerna finns till exempel möjligheten att distribuera biljetter, lägga ut program, dela in konferensdeltagarna i grupper, publicera vägbeskrivning, anordna omröstningar och chatta. Trippus eventapp är dessutom anpassningsbar rent visuellt. Det gör att du kan ge appen ett utseende som rimmar med din organisations eller ditt företags visuella profil. Det enda konferensens deltagare behöver göra är att ladda ner appen. Då får du som arrangör ett enkelt sätt att kommunicera all nödvändig information kring eventet.

Anordna catering till kontor

Behöver du hjälp med att arrangera frukost eller lunch till din kommande tillställning? SOL Sverige erbjuder catering till kontor, konferenser och andra events. De skräddarsyr sina tjänster utifrån dina önskemål och kan hjälpa till med att arrangera allt från frukostar och luncher till after works. De hjälper även till att skapa rätt miljö, vilket ger de perfekta förutsättningarna, oavsett om det handlar om en produktpresentation eller en gala. Deras mångsidiga kockar klarar av att tillfredsställa alla smaker och behov. När eventet eller konferensen är över tar SOL Sverige hand om städning och återmöblering.

Boka konferens på vandrarhem

Har ditt företag eller din organisation funderat över om det går att boka konferens på vandrarhem? Det är förstås fullt möjligt. Vandrarhem är så gott som alltid billigare än hotell, vilket gör att det blir mer pengar över att lägga på annat – vare sig det handlar om själva arrangemanget eller andra delar av verksamheten. Observera att olika vandrarhem såklart har olika möjligheter när det gäller att husera konferenser. Säkerställ att det utvalda vandrarhemmet har kapacitet att hålla i ett event av den storlek din konferens innebär.

Fördelar:

  1. Billigare att boka och arrangera en konferens på ett vandrarhem än ett hotell. Ger mer pengar över att lägga på andra delar av verksamheten.
  2. Många vandrarhem ligger i närhet till natur och sportanläggningar. Det ger ypperliga tillfällen att planera olika typer av gruppaktiviteter och övningsmoment.
  3. Precis som på hotell kan de flesta lite större vandrarhemmen erbjuda separata rum av god komfort - men till lägre priser.
  4. Med mer pengar från själva bokningen av boende och lokaler kan företaget eller organisationen spendera mer på catering, underhållning eller andra delar av eventet.
  5. Eftersom många vandrarhem ligger mer naturnära än hotell, som typiskt sett ligger i mer urbana miljöer, blir det enklare för deltagarna att fokusera på det konferensen handlar om.

Ta regelbundna pauser

Det kan vara mycket information att ta in på en konferens. Om du är den som planerar konferensen är det lätt hänt att ramla i fällan att planera för långa pass med föreläsningar, presentationer och gruppövningar. Ge deltagarna chansen att andas, planera in många pauser. Det ger dem möjlighet att smälta all den information de tagit del av, inte minst genom att pauser ger tillfällen för dem att talas vid sinsemellan. Med så lite som 10 minuters paus blir det enklare att ta till sig ytterligare information.

Boka aktiviteter

Att sitta still för länge är inte bra på något sätt. Du blir tröttare och får tillslut svårt att ta in någonting överhuvudtaget. Planera konferensen på så sätt att du bakar in aktiviteter mellan varven. Dessa kan bestå av allt från gruppövningar, lekar och tävlingar till presentationer som sker på någon annan plats än den huvudsakliga konferenslokalen. Försök helt enkelt planera konferensen på så vis att den blir så omväxlande som möjligt, både sett till hur konferensens ämnen avhandlas och till om den spenderas sittande eller på stående fot.

Följ upp

En av de viktigaste delarna av en konferens är efteråt, uppföljningen. Under uppföljningen finns möjlighet att få grepp om vad konferensens deltagare fått ut av den. Kanske än viktigare är att inhämta feedback kring hur deltagarna upplevde själva konferensen. De kunskaperna kan i sin tur ligga till grund för kommande möten och konferenser. Ofta finns det många bra lärdomar att hämta. I den här processen är det viktigt att se till att alla inblandade upplever att de blivit hörda. Vill du få flera tips kring att planera din konferens? Läs mer hos Konferensplanering.nu.