Billigt boende Öland

Hem / Öland

Här kan du ta del av en informativ besöksguide när du ska resa till Öland. Du får bland annat tips på billigt boende på Öland i form av fyra bra, prisvärda vandrarhem. Här får du även svar på var du ska vända dig om du vill hyra bil på ön. Du hittar också svar på några av de vanligaste frågorna om Öland.

Hyra bil på Öland

Behöver du hyra bil på Öland? Hos Mabi.se kan du smidigt boka hyrbil för att ta dig runt på ön. De har en obemannad station vid Färjestadens Träffpunkt och ett kontor i Borgholm. På båda platserna kan du enkelt och smidigt hämta och lämna hyrbilar. Du kan antingen boka din hyrbil via Mabis hemsida eller genom att kontakta dem direkt. De har ett stort utbud av olika bilar att välja bland, allt från små personbilar till skåpbilar och lastbilar. Med hjälp av Mabi kan du enkelt och tryggt ta dig runt på Öland.

Vandrarhem på Öland – 4 tips

Letar du efter rekommendationer på trivsamma och prisvärda vandrarhem på Öland? I vår guide kan du läsa mer om fyra billiga vandrarhem där du enkelt kan boka rum online. Vandrarhemmen är utspridda över ön vilket är perfekt om det är så att du tänkt dig att turista över hela området.

Vandrarhem Ölands Skogsby

Vandrarhemmet i Ölands Skogsby äger distinktionen att vara det äldsta vandrarhemmet i Sverige. De öppnade 1934 och har sedan dess huserat hundratusentals gäster. Det är ett vandrarhem som erbjuder enkelt boende i en vacker omgivning. I vandrarhemmets närhet finns gott om sevärdheter. Bland annat en försöksstation för odling där du kan betrakta ett 80-tal olika arter av pioner. Eller gamla Skogsby med lämningar från järnåldern.

Var: Adressen till detta vandrarhem är Vandrarhemmet Ölands Skogsby, 386 93 Färjestaden

Pris per natt: Ett tvåbäddsrum med WC kostar 460 kr/natt. Stuga utan WC och dusch 360 kr/natt.

Vandrarhskogsby.se

Stora Frögården

Stora Frögården är ett vandrarhem som ligger med närhet till en egen badstrand, ett av Ölands stora odlingslandskap och Stora Alvaret med dess säregna blandning av flora och fauna. Det är med andra ord ett vandrarhem som är perfekt för naturälskare. De har ett stort utbud av olika typer av rum, från enkelrum till sovsalar. Alla har privat WC, och i de flesta fall egen dusch.

Var: Stora Frögården 4, 380 62 Mörbylånga

Pris per natt: På Stora Frögården kan du övernatta från runt 1500 kr/natt.

Visitoland.com

Hälluddens Stugby och Vandrarhem

Hälluddens Vandrarhem & Stugby är ett populärt vandrarhem som erbjuder ett flertal olika typer av boende. I anslutning till boendet finns bland annat bastu, samlingsrum och grillar. Det är bland annat ett populärt vandringshem för anordning av konferenser, inte minst för det stora antalet aktiviteter som finns i närheten, till exempel sportfiske, boulebana, ridning med mera.

Var: Adress till vandrarhemmet är Holmvägen 11, 387 75 Byxelkrok

Pris per natt: Pris för övernattning startar på runt 400 kr/natt.

Visitoland.com

STF Hagaby/Lantgården Vandrarhem

På STF Hagaby/Lantgården Vandrarhem bor du på landsbygden med närhet till bondgårdar, badstränder och golfbanor. Under högsäsong kan du varje morgon avnjuta en god frukostbuffé. Vandrarhemmets läge gör det till en utmärkt utgångspunkt för den som vill cykla och bada på norra Öland. För detta syfte erbjuder vandrarhemmet uthyrning av cyklar.

Var: Hagaby 17, 387 71 Löttorp på norra Öland.

Pris per natt: Att bo som gäst på STF Hagaby/Lantgården Vandrarhem kostar från 650 kr/natt.

Svenskaturistföreningen.se

Billig camping på Öland

Vill du tälta, bo i husbil eller husvagn när du besöker Öland? Det finns gott om fina, naturnära och prisvärda campingplatser utspridda över ön. Här nedan ger vi de bästa tipsen för dig som letar efter billig camping på Öland.

Böda Hamns Camping

På Böda Hamns Camping kan du hyra campingplats eller stuga. Campingplatsen ligger vackert belägen på den norra änden av Öland i nära anslutning till en barnvänlig och långgrund sandstrand. På campingen finns alla bekvämligheter som kan tänkas behövas för att du ska ha en minnesvärd campingsemester. Inte minst möjligheten att ta vackra strandpromenader i Böda hamn.

Var: Böda Hamn Camping ligger på Bödahamnsvägen 40, 387 73 i Löttorp.

Pris per natt: Under lågsäsong bokas campingplats för 240 kr/dygn. Högsäsong för 360 kr/dygn.

Hitta hit: Med bil tar du riksväg 136 norrut från Borgholm. Fortsätt norrut till till Strandtorp. Efter ungefär 2 km svänger du höger mot Böda Hamn.

Bödahamnscamping.se

Eriksöre Camping

Eriksöre Camping kallar sig själva för Sveriges hundvänligaste camping. På campingen finns mängder av aktiviteter både för dig och din fyrbenta vän. Campingen har bland annat rastgård, agilitybana och hundbad. Det finns till och med hundduschar. För människor finns en långgrund och barnvänlig badstrand. Du kan också spela bland annat äventyrsgolf, volleyboll och boule.

Var: Eriksöre Camping ligger på Semestervägen, 386 93, Färjestaden.

Pris per natt: Campingplats kostar från 300 kr/natt. Stuga går att hyra från 600 kr/natt.

Eriksörecamping.se

Vanliga frågor och svar

Här besvarar vi dina vanligaste frågor och svar kring Öland. Lär dig mer om olika städer på Öland, var du smidigast kan boka övernattning och vad du absolut inte får missa när du besöker ön.

Vilken stad finns på Öland?

Det finns flera städer på Öland, de är dock alla ganska små relativt sett. Den största tätorten är Färjestaden, som har drygt 6000 invånare. Andra orter som räknas bland de större på ön är till exempel Mörbylånga, Löttorp och Borgholm. Den totala befolkningen på Öland ligger på drygt 26 000 invånare.

Var kan jag boka övernattning på Öland?

Det finns flera olika sätt att gå tillväga om du vill hitta övernattning på Öland. För att hitta övernattningsplats kan du till exempel titta på vår lista över rekommenderade vandrarhem eller campingplatser på ön. Du kan också använda dig av välkända bokningstjänster som Booking.com, Trivago.se eller Tripadvisor.com.

Var kan jag hitta en karta över ön?

Du kan förstås hitta flera bra kartor över Öland online. Du kan bland annat hitta en karta hos Ölands Turistbyrå. Önskar du få tag i en fysisk karta kan du även få direkt hjälp av dem på en av deras byråer i Borgholm eller Färjestaden. Där finns möjligheten att hitta kartor som märker ut till exempel sevärdheter och vandringsleder.

Vad får man inte missa på Öland?

Så, vad får man inte missa på Öland? Det finns mycket att se och upptäcka runt om på ön. Här finns exempelvis många fina utflyktsmål för den som är naturintresserad. Stora Alvaret är ett platt och torrt område som täcker större delen av södra Öland. I Alvaret ligger även Eketorp Borg, en fornborg från järnåldern. Stenkusten är en kuststräcka som går mellan Byrum och Äleklinta. Där finns vacker natur, så som Byrums raukar med mera.

Boende & aktiviteter i andra städer