Aktiviteter & boende i Kalmar

Hem / Kalmar

Här kan du hitta en guide med aktiviteter och boende i Kalmar. Här får du bland annat tips på fyra prisvärda vandrarhem och hostel i staden. Osäker på vad du ska hitta på under ditt besök? Läs om roliga aktiviteter i Kalmar som du bara inte får missa. Du får även tips på var du kan hyra bil, och var du kan söka lediga jobb i Kalmar.

Hyra bil i Kalmar

Funderar du över var du kan hyra bil i Kalmar? Hos Mabi.se kan du få tag i en hyrbil både enkelt och smidigt. Du hittar deras kontor på tre platser runt om i Kalmar. Ett på Kalmar Flygplats, vid centralstationen och strax väster om centralorten. De erbjuder ett brett utbud av bilar i olika fordonsklasser för uthyrning – så som personbilar, skåpbilar och lastbilar. Smidigt nog kan du välja att lämna tillbaka din hyrbil på vilket som helst av Mabis andra stationer som finns utspridda över hela Sverige. Med en hyrbil tar du dig enkelt mellan Kalmars alla platser och olika sevärdheter.

Hitta lediga jobb i Kalmar

Är du intresserad av att flytta till Kalmar? Då är du förstås nyfiken på var du kan hitta lediga jobb i Kalmar. På Jobbkalmar.nu kan du hitta mängder av lediga tjänster inom alla tänkbara branscher. Allt från tillfälliga arbeten, deltidstjänster och heltidsjobb. Sidan uppdateras varje dag med ett flertal nya lediga jobb. Du kan enkelt filtrera mellan olika jobbkategorier, så som extrajobb, offentliga och statliga jobb, ideella jobb och sommarjobb. Besök Jobbkalmar.nu och botanisera bland hundratals lediga tjänster.

Bild fran wikipedia

Se Västerport i Kalmar

Västerport är Kalmars gamla stadsport. Den färdigställdes 1658 och har under modern tid blivit en av stadens mest karaktäristiska sevärdheter. Stadsporten var i bruk fram till 1870 och fungerade som öppning till befästningarna på Kvarnholmen. Rent arkitektoniskt är porten uppförd i renässansstil. Fram tills stadsporten avvecklades var porthuset alldeles bredvid boplats för Kalmars stadsvakter. På vardera sida om porten låg bastionerna Gustavus Primus och Gustavus Magnus. Under tiden fram till 1870 utgjorde stadsporten Kalmars enda passage till fastlandet.

Besök stadsparken

Kalmars stadspark betraktas av många som en av Sveriges vackraste stadsparker. Det är en park med en lång historia då den anlades mellan år 1877–1880. Parken anlades under en tid då det blev alltmer populärt med stadsparker. Idag uppskattas parken av Kalmarborna själva, såväl som av besökare. Sommartid är parken plats för flera olika typer av arrangemang, bland annat musikkvällar, allsångskvällar med mera. Bland parkens sevärdheter finns till exempel ett lusthus, en stor alm som växt sedan 1795 och det intilliggande Kalmar slott.

Se på konst på Konstmuséet

Kalmar konstmuseum kan du ta del av samtidskonst och regionala konstnärer. Förutom att titta på en fast utställning anordnar de också regelbundet tematiska utställningar med fokus på särskilda konstnärer, uttrycksformer eller ämnen. Kalmar konstmuseum förvaltar också det så kallade Designarkivet som har som målsättning att bevara och samla olika former av svensk design och formgivning. De har i nuläget fler än 120 000 objekt fördelade över bland annat industridesign, glas, textil och mode. Museet har öppet alla dagar i veckan förutom måndagar.

Hostel & vandrarhem i Kalmar

Här nedanför kan du hitta tips på vandrarhem och hostel i Kalmar. De erbjuder alla prisvärda och bra möjligheter till övernattning. Prisklasserna varierar och de ligger i olika delar av Kalmar.

Jennygården

Som gäst hos Jennygården bor du en 1700-talsgård i Kalmars centrum. Gården är notorisk inte bara för hur välbevarad den är, utan också för att den kända konstnären Jenny Nyström växte upp där. Själva boendet i sig håller dock inte 1700-talsstandard. Det handlar om moderna och fullutrustade lägenheter som passar perfekt för semestern, tjänste- eller weekendresan.

Var: Vandrarhemmet ligger på Jenny Nyströms Gränd 5, Kalmar.

Pris per natt: Du kan hyra lägenhet med 4 bäddar från ca. 650 kr/natt.

Jennygården.se

Svanen Hotell och Vandrarhem

Svanen Hotell & Vandrarhem ligger beläget ungefär 10 minuters promenad från centrala Kalmar. Som gäst kan du välja mellan bland annat ekonomirum, komfortrum och extra-komfortrum. Svanen är populärt bland gäster i alla åldrar. Det är också vanligt förekommande att företag och organisationer arrangerar konferenser här. För en liten extra peng kan du varje morgon ta del av vandrarhemmets frukostbuffé.

Var: Adressen till Svanen är Rappegatan 1, 392 30 Kalmar.

Pris per natt: Ekonomirum kan bokas från ca 200 kr per person och natt.

Hotellsvanen.se

Körsbärskullen Vandrarhem

Körsbärskullens Vandrarhem är en del av Träffpunkt Körsbärskullen – en ekonomisk förening som bland annat arrangerar kurser och förvaltar en idrottshall. Vandrarhemmet passar bra för stora och små grupper, läger, familjer med mera. Som gäst får du tillgång till gemensamt kök, bibliotek och sällskapsytor. I anslutning till vandrarhemmet finns bland annat fotbollsplan och grillplats.

Var: Adress till vandrarhemmet är Körsbärsvägen 9, 598 91, Vimmerby.

Pris per natt: Rum med 4 bäddar + toalett kostar 800 kr/natt.

Körsbärskullen.se

Rosenfors Vandrarhem

Rosenfors Vandrarhem ligger beläget i vacker herrgårdsmiljö. Huset har historiska anor då det huserat både kung Karl XV och Oscar II. Här kan du boka boende i 4-bäddsrum som vart och ett av dem har matbord, kylskåp och frysfack. Rosenfors Vandrarhem ligger med närhet till fina sandstränder, där du enkelt kan planera dagsutflykter till Öland. Förutom detta kan du också njuta av herrgårdens mycket fina trädgård.

Var: Adress till vandrarhemmet är Södra Vägen 7, 38794 Borgholm.

Pris per natt: 4-bäddsrum bokas från runt 1300 kr/natt. Lakan, örngott m.m. ingår ej.

Rosenforsvandrarhem.se

Liknande artiklar