Boende i Helsingborg - Tips

Hem / Helsingborg

Planerar du att resa till Helsingborg? På den här sidan kan du läsa en guide kring allt du behöver veta när du besöker staden. Bland annat får du information om var du kan hitta boende i Helsingborg. Du får även reda på vilka som är de bästa sevärdheterna i området, så som vandringsleder, slottet i Sofiero, shoppingstråk och parker.

Boka hyrbil i Helsingborg

Hos Mabi.se kan du boka hyrbil i Helsingborg. De har två stationer i staden vid praktiska lägen. Med en hyrbil från Mabi kan du enkelt ta dig runt i Helsingborg med omnejd. Du kan dessutom lämna tillbaka din hyrbil på vilken som helst av Mabis alla stationer som finns utspridda över Sverige, från söder till norr. I Mabis utbud av hyrbilar hittar du såväl personbilar i olika storleksklasser som skåpbilar och lastbilar. Oavsett om du ska semestra eller flytta hittar du rätt hyrbil hos Mabi.

Vandrarhem i Helsingborg – 4 tips

Vill du besöka Helsingborg? Oavsett om du ska turista eller åka på tjänsteresa är vandrarhem i Helsingborg ett prisvärt och bra alternativ för ditt boende. Här nedanför hittar du rekommendationer på fyra bra vandrarhem där vart och ett av dem kan vara den perfekta utgångspunkten för din Helsingborgsvistelse.

Nyckelbo Vandrarhem

På Nyckelbo Vandrarhem bor du hemtrevligt nära havet och naturen. Förutom sovplats kan du njuta av en vacker trädgård med möjlighet till grillning och andra aktiviteter. Gratis WiFi och parkering ingår i priset. Inom en kilometer hittar du Sofiero slott. Dusch och toalett delas med andra gäster. För en mindre summa kan du avnjuta en frukostbuffé som serveras varje dag mellan kl. 8–9.

Var: Vandrarhemmet ligger på Scoutstigen 4 254 82 Helsingborg.

Pris per natt: Enkelrum kan bokas från ungefär 470 kr/natt.

Nyckelbo.se

Miatorp Vandrarhem & Hotell

Miatorp Vandrarhem & Hotell ligger beläget mellan Helsingborg och Råå. Alla rum på vandrarhemmet har egen toalett, dusch och TV. Du behöver inte ta med några egna sängkläder då dessa ingår, liksom WiFi. Dock delar du kök med andra gäster. I närheten kan du ta del av aktiviteter som fiske, golf och bergsklättring. Centrala Helsingborg ligger ca 10 minuter bort med lokalbuss.

Var: Vandrarhemmets adress är Planteringsvägen 71, 252 30 Helsingborg.

Pris per natt: Miatorp Vandrarhem erbjuder rum från ca 900 kr/natt.

Visithelsingborg.com

Helsingborgs Vandrarhem

Helsingborgs Vandrarhem ligger mitt i centrala Helsingborg, ungefär 10 minuters gångväg från centralstationen. Här kan du bo i enkelrum upp till 4-bäddsrum. I varje rum hittar du ett kylskåp och skrivbord. Du har även möjlighet att hyra en egen lägenhet. Frukost och andra måltider kan tillagas i ett gemensamt kök. Sängkläder och handdukar ingår i priset.

Var: Vandrarhemmet ligger på Hantverkaregatan 2, 252 26 Helsingborg.

Pris per natt: Ett litet enkelrum kostar från 350 kr/natt.

Helsingborgsvandrarhem.com

Dream Luxury Hostel

På Dream Luxury Hostel bor du centralt i Helsingborg, ungefär 200 m från centralstationen. Du har i och med det härhet till allt i form av Helsingborgs nöjesliv, shopping och sevärdheter. Vandrarhemmet har 44 rum i olika storlekar. Mat kan tillagas i det gemensamma köket. WiFi ingår för alla gäster.

Var: Dream Luxury Hostel ligger på Järnvägsgatan 39 i Helsingborg.

Pris per natt: Du kan boka rum på detta vandrarhem från ca 600 kr/natt.

cityvandrarhemmet.com

Sevärdheter i Helsingborg – 4 tips

Vad finns att se och göra när du är i Helsingborg? Här nedan får du 4 tips på populära aktiviteter och sevärdheter i Helsingborg. Allt från naturupplevelser till shopping.

Vandra på Kullaberg

Kullaberg är ett område i närheten av Helsingborg som erbjuder naturupplevelser i toppklass. Här vandrar du på slingriga stigar som passerar bokskog, grottor och vackra havsvyer. Vid leden har du också möjlighet att ta del av Lars Vilks kontroversiella verk Nimis. Observera att det är en relativt utmanande vandringsled på ungefär 15 km med många höjdskillnader.

Besök Sofiero slott och slottsträdgård

Sofiero slott är med självklarhet ett av Sveriges mest berömda slott. Beläget ungefär 5 km norr om Helsingborg lockar det årligen tiotusentals besökare. I slottets berömda trädgård kan du avnjuta fantastisk växtlighet, inte minst runt 10 000 rhododendronbuskar. Faktum är att trädgården 2010 utnämndes till den vackraste i Europa. Förutom att vandra i trädgården arrangeras återkommande författarsamtal och andra events.

Fönstershoppa på Sveriges äldsta gågata

I Helsingborg finns Kullagatan som är Sveriges äldsta gågata. Det är en ungefär 470 meter lång gata som erbjuder gott om shoppingmöjligheter från några av världens mest välkända varumärken. Längs med gatans sträckning kan du bland annat hitta en stor lekplats på Konsul Olssons plats och det först öppnade parfymeriet i Sverige.

Besök Ramlösa brunnspark

Ramlösa brunnspark är parken som med största sannolikhet är mest känd för att den är hem åt den källa som gett namn åt mineralvattnet. Det finns dock mycket mer att hämta här. Strosa runt i den vackra omgivningen betrakta minnesvärda konstverk från konstnärer som Ulla och Gustav Kraitz, Lena Cedergren och Carl Hårleman. Barnen kan trivas i parkens stora lekplats.

Läs mer