Weekend i Stockholms skärgård

Hem / Stockholms skärgård

Är du sugen på en weekend i Stockholms skärgård? På den här sidan får du tips om prisvärda och trivsamma vandrarhem att bo på i skärgården. Förutom information om Stockholms skärgård boende kan du också hitta information om de bästa badplatserna och vilka som är de mest populära öarna och besöksmålen i skärgården.

Vandrarhem i Stockholms skärgård – 4 tips

Ta del av våra fyra bästa tips på prisvärda och trivsamma vandrarhem i Stockholms Skärgård. Gemensamt för samtliga boenden är att de ligger vackert belägna med närhet till vattnet och diverse aktiviteter.

1. Utö Vandrarhem

På Utö Vandrarhem bor du trivsamt i Stockholms skärgård. Rummen finns i flera olika storlekar med olika antal bäddar, och inredda med behaglig och ljus inredning. Du lagar din mat i ett gemensamt kök. Vandrarhemmet är populärt bland besökare i flera olika åldrar och huserar varje år allt från hela skolklasser till bröllopsgäster.

Var: Vandrarhemmet ligger på Prästbacken 22 på Utö.

Pris per natt: Du kan övernatta på Utö Vandrarhem från 680 kr/natt.

Utövärdshus.se

2. Gällnö Vandrarhem STF

Gällnö Vandrarhem drivs i regi av STF. Det ligger i närheten av Gällnö by. På vandrarhemmet finns totalt 36 fördelade på ett antal stugor. Du kan välja mellan att bo i en 2-bäddsstuga eller en 4-bäddsstuga. I huvudbyggnaden finns ett delat kök och alrum. 4-bäddsstugorna är utrustade med kylbox samt pentry för enklare matlagning.

Var: Adress STF Vandrarhem Gällnö, 130 33, Gällnöby.

Pris per natt: Tvåbäddsrum kostar från 500 kr/natt. Familjestuga från 1250 kr/natt.

Gällnö.se

3. Möja Vandrarhem

Möja Vandrarhem erbjuder enkelt och prisvärt boende på Möja. Vandrarhemmet håller öppet året runt och om du är medlem i STF får du rabatt. Det ligger beläget i karaktäristisk skärgårdsmiljö med berg och klipphällar, omgivet av en stor och lummig trädgård. Välj mellan att övernatta i dubbelrum eller fyrbäddsrum. Ta med egna sängkläder eller hyr på plats.

Var: Adress Möja Bergs By 173 på Möja.

Pris per natt: Ett rum kostar från 240 kr per person och natt.

Möjavandrarhem.se

4. Vandrarhem Grundet

Du hittar Grundets Vandrarhem på Rögrund i Stockholms södra skärgård. Här kan du välja mellan att bo i något av ett flertal rum i vandrarhemmets huvudbyggnad, eller hyra en egen stuga. Gemensamt för alla alternativen är att du delar gemensamt kök med öriga boende i huvudbyggnaden. Om du är sugen på att äta något lagat finns en servering som erbjuder lunch och middag.

Var: Adressen till vandrarhemmet är Rögrund, 130 36 Nämdö.

Pris per natt: Övernattning med egna lakan kostar från 300 kr/natt.

Grundet.se

Populära öar i Stockholms skärgård – 4 tips

Vilka ska du besöka av Stockholms skärgårds alla öar? Det är förstås en fråga om tycke och smak, och de flesta av dem har något att erbjuda. Här kan du läsa om populära öar i Stockholms skärgård och vad du kan se och uppleva på varje ö.

Fjäderholmarna

Fjäderholmarna är en del av skärgården som består av i första hand fyra större holmar. Alla av dem ingår sedan 1995 i Kungliga nationalstadsparken. Stora Fjäderholmen är den centrala av dem och där hittar du idag bland annat museer som går igenom skärgårdens historia, hantverkare och andra verksamheter. Fjäderholmarna är ett populärt resmål både för stockholmare och turister.

Vaxholm

Vaxholm ligger på Vaxön där denna är centralort, en tätort som i nuläget har lite drygt 6000 invånare. Bland sevärdheterna på orten finns Vaxholms fästning, Kastellet, en befästning med anor sedan 1500-talet då det anlades av riksföreståndare Svante Nilsson Sture. Förutom Kastellet betraktas också Waxholms Hotell, Vaxholms Kyrka och Villa Akleja som uppskattade sevärdheter.

Utö

Utö ligger i Stockholms södra skärgård där den är en av de största öarna. Utö har historiskt sett varit en viktig plats för bland annat lotsar, militärer och tulltjänstemän. Idag är öns viktigaste inkomstkälla turismen. På ön finns bland annat ett naturreservat, många restauranger, vandrarhem, gästhamn och bageri. Varje vinter anordnas en uppskattad julmarknad på ön, Utö julmarknad.

Sandhamn

Sandhamn är namnet på centralorten på Sandön. I och i närheten av Sandhamn kan du ta del av många restauranger, butiker och barer. Ta dig utanför centralorten och du hittar långa strandpromenader och gott om tallskog. Mångsidigheten har gjort Sandhamn till ett populärt utflyktsmål oavsett årstid, även om det förstås, liksom alla skärgårdsöar är mest populärt under sommaren.

Badplatser i Stockholms skärgård

Det finns gott om badplatser i Stockholm skärgård som är värda ett besök. Österskärs havsbad har varit populär bland stockholmare sedan 1900-talets början. Sandvikens bad på Väddö är något så sällsynt som en sandstrand i skärgårdsmiljö. Ett annat alternativ är Djurö Havsbad som också ger närhet till andra aktiviteter så som minigolf, krog och konditori. Läs mer och hitta badplatser i Stockholms skärgård hos Stromma.com.

Billiga boenden i andra städer