Billigt boende Linköping

Hem / Linköping

Planerar du att spendera en helg eller semestervecka i Linköping? På den här sidan kan du hitta tips på vandrarhem i Linköping. Du kan även läsa mer om olika sevärdheter och aktiviteter du kan ta del av under den tid du spenderar i staden.

Hyra bil Linköping

Vill smidigt och smärtfritt kunna ta dig runt i staden så rekommenderar vi dig att hyra bil i Linköping via Mabi.se. De är ett av Sveriges största biluthyrningsföretag och har funnits i branschen i över 30 års tid. De finns på flera ställen runt om i Linköping, både i anslutning till centralstationen och Linköping City Airport. Oavsett hur du ankommer till Linköping så kan du alltså enkelt kunna ta hyrbilen direkt från önskad plats. Självklart finns det ett stort utbud av olika bilar att välja bland – inklusive lastbilar och minibussar.

Vandrarhem i Linköping – 4 tips

Nedan hittar du tips på fyra prisvärda vandrarhem i Linköping. Ett billigt vandrarhem betyder dock inte att det håller lägre standard. Här finner du boendealternativ med hög servicenivå, som passar alla plånböcker.

Freja Vandrarhem

Freja Vandrarhem är det perfekta vandrarhemmet för dig som vill bo prisvärt i ett lugnt slättlandskap med vackra solnedgångar. Vandrarhemmet erbjuder ett stort antal olika rum med olika standarder. Du kan också välja servicenivå själv, så som städning eller andra tjänster. I området runt omkring finns gott om grillplatser att utnyttja om vädret tillåter.

Var: Freja Vandrarhem ligger ca 14 km från Linköpings centrala delar.

Pris per natt: Rum för eget bruk kostar från 400 kr/natt.

Villafreja.se

Linköpings Cityhotell och Vandrarhem

Bland Linköpings hotell och vandrarhem är STF Linköpings Cityhotell & Vandrarhem ett mycket prisvärt och centralt alternativ. De erbjuder ett flertal olika typer av rum i olika prisklasser och som gäst kan du dessutom varje morgon ta del av en frukostbuffé. Det centrala läget ger närhet till alla Linköpings sevärdheter och upplevelser.

Var: STF:s vandrarhem i Linköping ligger på Klostergatan 52A

Pris per natt: Enkelrum kostar från 890 kr/natt, dubbelrum med högre komfort från ca 1000 kr/natt.

Svenskaturistföreningen.se

Ljungsbro Vandrarhem

Ljungsbro Vandrarhem ligger vackert beläget i Ljungsbro, ungefär 15 kilometer nordväst om Linköping. De erbjuder rum som alla har eget badrum. Det är ett vandrarhem som passar utmärkt för den som är intresserad av friluftsliv eller idrott. I nära anslutning till vandrarhemmet finns gym, relaxavdelning, simbassänger, motionsspår och ishall. Ungefär fem kilometer från vandrarhemmet finns Vreta Kloster Golfklubb.

Var: Ljungsbro Vandrarhem ligger på Hanorpsvägen, 590 74 i Ljungsbro.

Pris per natt: Kontakta Ljungsbro Vandrarhem för prisuppgifter.

Vandrarhem.online

Mjellerumsgården

Mellerumsgården ligger på Valla Gård i Friluftsmuseet i Gamla Linköping. Förutom att vara ett uppskattat vandrarhem i vacker 1700-talsmiljö är det ett populärt tillhåll för fester, bröllop och konferenser. Som gäst på vandrarhemmet har du närhet till aktiviteter som museer, minigolf, lekområde och ett flertal fina vandringsstråk. Här finns också en omtyckt lunchrestaurang med tillhörande café.

Var: Mjellerumsgårdens vandrarhem ligger på Stratomtavägen, Valla Fritidsområde i Linköping.

Pris per natt: Kontakta Mjellerumsgården för aktuella priser och erbjudanden.

Populäravandrarhem.se

Vad kostar en övernattning i Linköping?

När du bokar övernattning på vandrarhem i Linköping får du räkna med en kostnad på mellan 400–800:-/natt. Ditt pris beror förstås på olika faktorer så som vilken typ av standard du väljer på ditt rum och vilket vandrarhem du bor på.

Att se och göra i Linköping – Tips

Det finns en hel del att se och göra i Linköping. Här nedan kan du läsa några av de bästa tipsen. Förutom shopping och nöjesliv kan du bland annat besöka Flygvapenmuseet, åka båt i Stångån, vandra i något av stans närliggande naturområden och kanske kombinera detta med att paddla kajak i Kinda Kanal.

Bild fran flygvapenmuseum.se

Besök Flygvapenmuseet

Flygvapenmuseumet i Linköping är det perfekta besöksmålet för den teknik- eller försvarsintresserade. Utställningen går igenom svenskt flygvapens utveckling via svenskutvecklade klassiska flygplan som Tunnan, Viggen och, inte minst JAS. Förutom de nämnda klassikerna finns en hel serie andra militärflygplan att titta på i en unik samling som sträcker sig från flygvapnets barndom fram till idag.

Paddla kajak i Kinda kanal

Linda kanal sträcker sig över ett ungefär 80 kilometer långt sjösystem som erbjuder en unik variation för paddling. Du som är van vid paddling sedan tidigare kan anta utmaningen att paddla genom alla de 6 sjöar som utgör sjösystemet. Om du är nybörjare kan du välja en valfri kortare sträcka i den natursköna omgivningen.

Åk båt genom Stångån

Om du vill ha en mer avkopplande upplevelse av Kinda Kanal än att paddla själv så finns alternativet att åka en tur med någon av de olika bårfärder som erbjuds. Du kan till exempel åka båt genom Stångån. Turer erbjuds på förmiddagar, mitt på dagen och under kvällstid. Läs mer och boka en kryssningstur hos Visitlinkoping.se.

Vandra i vacker natur

För dig som trivs i skog och mark finns det gott om naturupplevelser att ta del av i trakterna runt Linköping. Du kan till exempel vandra längs Kinda Kanal, mil av vacker natur. En mer omväxlande naturupplevelse får du om du väljer Rängen Runt, som tar dig runt sjön Stora Rängen.