Skip to: Site menu | Main content

billigavandrarhem (48K)


Vandrarhem i Stockholms skärgård

Underbara vandrarhem i Stockholms skärgård på vackra öar
I Stockholms skärgård finns 30 000 öar och ett 20-tal vandrarhem. Så mycket att välja på att det nästan är omöjligt för någon att veta vilken ö och vandrarhem man skall välja. Därför har vi tagit fram en lista på vad vi anser vara Stockholms 5 bästa öar med fantastiska badmöjligheter och helt enkelt underbara vandrarhem med billigt boende och övernattning.

Om du söker ett fantastiskt boende på en vacker ö med fina badmöjligheter, kanske en weekend med familjen eller kompisgänget, är det bara till att välja mellan något av alternativen nedan:


Grinda
Grinda är Stockholms skärgårds kanske mest populära turistö och en plats som hundratals Stockholmare varje sommardag väljer att koppla av på. Till Grinda går såväl Vaxholmsbolagets och Cinderellabolagets båtar dagligen. För er som vill övernatta finns på ön ett vandrarhem med totalt 44 bäddar. I närheten av boendet hittar du utmärkta badmöjligheter och möjlighet till fiske. Här kan du bo om du vill övernatta på ön Grinda:
Grinda Vandrarhem


Finnhamn
I norra delen av Stockholms skärgård ligger Finnhamn, till ön går Waxholmsbåten året runt! Finnhamn är ett paradis för Stockholmaren eller turisten som vill koppla av i skärgården under några dagar. På ön kan du bada och sola från såväl klippor som sandstränder. På ön finns en naturstig som tar 1 timma att vandra. Vill du uppleva havet kan du på ön hyra kajaker. Vi rekommenderar följande vandrarhem på Finnhamn:
Finnhamns vandrarhem


Möja
Till ön Möja går Waxholmsbåtarna året runt. Sommartid är det oftast underbart vackert och soligt väder på Möja med vacker grönskande natur i omgivingen. På ön finns utmärkta badplatser. Möja är en stor ö och här finns även möjlighet att koppla av och njuta av en god måltid på fiskerestaurangen eller Möja bageri. När du bor på Möja rekommenderar vi följande vandrarhem:
STF vandrarhem Möja


Utö
Utö är en av skärgårdens största och mest välbesökta öar. På ön finns ett stort utbud av restauranger, mataffärer, bagerier, och vandrarhem. På ön kan du även spela mini-golf, tennis, åka på fisketur och mycket, mycket mer. När du övernattar på Utö rekommenderar vi följande boende:
Utö Värdhus